TUINAMASSAGE

Tuina is een Chinese therapeutische massage en is de ideale manier om te ontstressen, je energie op een harmonieuze manier te laten stromen in het lichaam. Wanneer de energiestroom in het lichaam verbetert, zal ook de verhouding tussen yin en yang een nieuw evenwicht vinden.

Tuina is een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde en betekent letterlijk duwen (tui) en grijpen (na). De Tuinatherapeut gebruikt verschillende technieken zoals duwen, grijpen, drukken, rollen, enz… rekening houdend met meridianen en acupressuurpunten. Bij Tuina is er ook een ruime aandacht voor relaxatie en loslaten, het doorbreken van blokkades.

Men krijgt een individuele zorg met aandacht voor je persoonlijke constitutie & balans. Na een Chinese Tuinamassage voelt men zich ontspannen maar met toegenomen vitaliteit.
Tuina betreft een geheel van manuele technieken zoals massage, mobilisaties, tractie en countertractie, auriculotherapie, cupping, moxa, craniale therapie enz….Deze methode is zeer effectief zowel in preventieve zin als voor op een genezing gerichte behandeling. Door de yinne en yange aspecten van lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van qi en bloed te bevorderen kunnen we op een deskundige manier een breed scala aan klachten behandelen.