ENERGIETHERAPIE

Filosofie

PHYTO 5 is een totaalconcept van exclusieve professionele verzorgingen en actieve, natuurlijke producten.
Schoonheid is uw element in evenwicht: ken uw element
Beweging en verandering worden beïnvloed door de vijf elementen : Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. De vijf elementen vormen samen één geheel. Elke verstoring van de natuurlijke cyclus leidt tot uitputting, lichamelijke en/of mentale vermoeidheid. U bereikt opnieuw totale harmonie als u element per element terug in evenwicht brengt.

PHYTO 5-statement:
- Innerlijk en uiterlijk welzijn gaan samen
- Elk uiterlijk probleem heeft een innerlijke oorzaak
- Individuele aanpak van de totale persoon (gezicht + lichaam)
- Puur natuurlijke producten en verzorgingen

METHODE

Combinatie Oost & West
Ons lichaam bestaat uit materie en energie. Wij Westerlingen richten ons vooral op het uiterlijk, de buitenkant en maken enkel een analyse op basis van wat we zien. Maar niet alles raakt hiermee opgelost. Vandaar dat wij onze Westerse kennis aanvullen met oeroude wijsheid uit het Oosten.

Waarom deze combinatie ?
Het moderne leven is oorzaak van allerlei stress, verkeerde voeding, klimaatsveranderingen en onvoldoende lichaamsbeweging wat leidt tot een verstoring van de natuurlijke stroom van energie door het lichaam. De gevolgen zijn in eerste instantie zichtbaar als esthetische problemen. PHYTO 5 zoekt de oorzaak van een esthetisch probleem door een diagnose van de reflexzones op gezicht en lichaam.

Hoe gaan we te werk ?
Uw PHYTO 5 consulente maakt een diagnose van de reflexzones op gezicht en lichaam. Reflexologie is gebaseerd op het idee dat het lichaam een natuurlijke vorm van energie heeft die helpt om een optimale gezondheid te handhaven en genezing te bevorderen.
Helaas wordt deze ideale toestand gemakkelijk verstoord, waardoor allerlei symptomen kunnen ontstaan of een algemeen gebrek aan welzijn. Vele factoren, waaronder stress, spanning, slechte eetgewoonten, milieuvervuiling en gebrek aan lichaamsbeweging, kunnen een negatief effect hebben op onze natuurlijke energietoestand.
De Beauty & Energy consulente houdt bij de behandeling rekening met factoren die verantwoordelijk kunnen zijn voor de niet optimale gezondheid.

DRAINAGE

Ons eigen lymfesysteem is één van de belangrijkste katalysators van ons persoonlijk energiepeil. Wanneer dit niet goed functioneert, voelen we ons vermoeid, opgezwollen en heeft de huid vaak onzuiverheden. Met de PHYTO 5 drainagetechniek laten we uw energie weer op volle toeren draaien :
- U voelt uw lichaam bruisen van de energie
- Uw huid straalt weer
- Uw geest is wakker geschud
- Kortom, we brengen uw persoonlijk energiereservoir tot een maximum

Drainage heeft een schitterende inwerking op de 5 fluides van het lichaam :
- De energiecirculatie van de spieren
- De arteriële bloedcirculatie
- Het bindweefsel
- De veneuze –en lymfecirculatie
- De watercirculatie

CHROMATHERAPIE

Kleuren hebben een helende invloed op het lichaam ; er wordt al duizenden jaren gebruik gemaakt van de helende krachten van kleuren. Door de eeuwen heen zijn er verschillende beschavingen geweest die met kleuren geëxperimenteerd hebben, waardoor steeds meer kennis over kleuren bekend is geworden en bewaard is gebleven.
Zoals gezegd, hebben alle kleuren van het spectrum hun eigen vibratie en energie, en deze hebben een corresponderend punt op het menselijk lichaam. Deze vibrerende energie kan gebruikt worden voor de behandeling op acupunctuurpunten, reflexzones van organen, energetische centra, lokale aandoeningen en zelfs na chirurgische ingrepen.

De Dualchroma 10 is uitzonderlijk efficiënt voor het gebruik op esthetisch vlak en bij medische esthetiek. De techniek is exclusief : discroïde filters worden gebruikt om uiterst zuivere lichtstralen te bekomen. De dualchroma 10 bevat geen infrarood of ultraviolette straling. Het biedt de volgende kleuren uit het kleurenspectrum aan: rood, oranje, geel, groen, cyaanblauw, donkerblauw, violet, turkoois, roze en wit licht.

Chromatherapie de ware revolutie in de esthetiek door zijn impact :
- Verbetert voelbaar de elasticiteit van de weefsels
- Versnelt zichtbaar de celgeneratie
- Verhoogt de afvoer van toxines
- Verbetert de arteriële, veneuze en lymfecirculatie
- Tonifieert zichtbaar de huid en weefsels

PHYTO 5 is pionier in het gebruik van licht- en kleurtherapie! Al in 1998 kreeg PHYTO 5 (toen nog phytobiodermie) de prijs voor innovatie tijdens het Internationale Esthetiek Salon in Parijs. 15 jaar later zijn we nog steeds vernieuwend en kan u vertrouwen op meer dan 15 jaar professionele ervaring en wijsheid.