Cosmetische Acupunctuur:
oude wijsheid in een nieuw jasje


VIJF TOT TIEN JAAR JONGER, ZONDER COSMETISCHE CHIRURGIE OF BOTOX!!!!!!!!

GESCHIEDENIS

Acupunctuur, één van de oudste geneeswijzen van de mensheid, wordt niet alleen voor allerlei kwalen en pijnen ingezet, maar ook ter bestrijding van rimpels, groeven, kraaiepootjes, dubbele kin, ouderdomsplekken, oogwallen, enz..
Cosmetische acupunctuur is bekend onder verschillende termen: anti-aging acupunctuur, verjongingsacupunctuur, Facial rejuvenation acupuncture...
C.a werd al toegepast in de periode van de Sung Dynastie maar dan uitsluitend voor de keizerin, de concubines van de Keizer en de hofdames. Geprikkeld door de media-aandacht vanuit de Verenigde Staten worden deze oude, klassieke technieken terug nieuw leven ingeblazen en werden moderne wetenschappelijke inzichten toegevoegd.Het resultaat is een schoonheidsbehandeling waarvan de effectiviteit voldoende is vastgesteld en voldoet aan de eisen en verwachtingen van onze moderne tijd.

HOE WERKT COSMETISCHE ACUPUNCTUUR
Een cosmetisch acupuncturist stimuleert de meridianen die in het gelaat beginnen of eindigen, balanceert de volledige lichaamsenergie en behandelt de oorzaak die aan de basis liggen van de veroudering van de huid.Hiervoor worden enkele zeer dunne naaldjes op bepaalde punten van het gelaat en op andere punten van het lichaam ingebracht. Deze fijne naaldjes bevorderen de vrije stroming van energie en bloed, wat een betere voeding, bevochtiging en versterking van de huid tot gevolg heeft.

EFFECTEN VAN COSMETISCHE ACUPUNCTUUR
Cosmetische Acupunctuur verjongt het gelaat met wel 10 jaar! volgende effecten mogen verwacht worden:
*Anti-rimpelbehandeling en facelift op natuurlijke wijze
*verhelpt donkere kringen rond de ogen.
*Verbetering van opgezwollen en neerhangende oogleden.
*Vermindering van kraaiepootjes en rimpels.
*Vermindering van ouderdomsvlekken.
*Verbetering spierspanning en huidtonus.
*Lifting van kin, wangen en neusgroeve.
*Bevordering van de bloedcirculatie en algemeen welzijn.
*Verbetering en verhoging van de collageenproduktie en remt het
verouderingsproces.

VERLOOP VAN DE COSMETISCHE BEHANDELING
Na een uitgebreide intake worden de probleemgebieden besproken en wordt een behandelingsplan opgemaakt.Een volledige kuur bestaat uit 12 behandelingen, gespreid over 9 weken.Gedurende de eerste drie weken komt de patiënt 2 keer per week.Daarna volgt een frequentie van 1 keer per week gedurende 6 weken. Het wordt aanbevolen om daarna minstens 1 keer om de 6 à 8 weken een onderhoudsbehandeling te laten uitvoeren.
De Cosmetische acupunctuurbehandelingen worden steeds gecombineerd met:
*Guashatherapie
*Ooracupunctuur
*Micro-mesotherapie
*Produkten gebasseerd op de Chinese vijf elementenleer
*De holistische aanpak van cosmetische acupunctuur en het aanpassen van een bepaalde levensstijl (voeding, tabak, alcohol,stress..) richt zich op het versterken van de QI (levenskracht) in het gezicht en het gehele lichaam.

BELANGRIJKE WEETJES OVER COSMETISCHE ACUPUNCTUUR
Cosmetische acupunctuur is een speciale toepassing van de aloude Chinese geneeskunst. De behandeling richt zich vooral op het ontsluieren van de eigen schoonheid die verborgen ligt onder de sporen van gebeurtenissen in het leven.
Stralende schoonheid vloeit door ons heen van binnen naar buiten en is heel sterk verbonden met de vibratie van ons fijnstoffelijke lichaam en onze zielekwaliteit.
De sporen van verdriet, angst, wanhoop, stress en ziekte vormen gedurende ons leven, laagje voor laagje een masker!Blokkades van  deze QI of levensenergie hebben een invloed op de gezichtsspieren die onze gelaatsuitdrukking bepalen.Dit masker staat tussen ons en de wereld in.Het is wat gezien wordt, maar wat ook ons zicht op de wereld bepaalt, waardoor onze nieuwe ervaringen negatief gekleurd worden.Door het plaatsen van ragfijne naaldjes verdwijnt laagje voor laagje het masker dat de stralende schoonheid bedekt, waardoor een verjongingseffect bereikt wordt.
De gezichtsuitdrukking wordt ontspannen en het energieniveau gaat omhoog.De hormoonhuishouding komt in balans en menstruatie-en menopauze klachten verminderen of verdwijnen.
Er treedt een algemene verbetering op in de gezondheidstoestand.De stemming verbetert en het zicht op de eigen toekomstmogelijkheden verruimt zich, doordat oude vastzittende blokkades worden opgeheven. EEN OPEN MIND & EEN OPEN VISIE