GUASHATHERAPIE
DE KUNST VAN DE CHINESE JADEBEHANDELING

In China is Guasha een therapie van het volk ! In België is dit nog nauwelijks bekend. Toch worden opmerkelijke resultaten met deze therapie geboekt. Guasha betekent: DE ZIEKTE UIT HET LICHAAM SCHRAPEN !

Guasha-regeneratietherapie, deze is zo veelzijdig, eenvoudig en effectief, dat alleen deze therapie al ontzettend veel mensen kan helpen. Kort samengevat stimuleert GUASHA het immuunsysteem, ontgift en ontzuurt, bevordert de bloedsomloop, reguleert functies en organen, neemt blokkaden en pijn weg, revitaliseert en regenereert, vermindert stress, moeheid en burn-out, behandelt indirect talloze (chronische) stoornissen en klachten, brengt emoties in balans en bevordert helderheid van geest.

Met behulp van een Jadesteen en een kruidenolie wordt op verschillende plaatsen of zones de huid ‘geschraapt’. De behandeling is direct, effectief en krachtig.

Guasha is dus een revolutionaire methode om middels schrapen de belasting in het onderhuids bindweefsel op te sporen en te verwijderen.

Guasha is daarom zowel diagnose als therapie. Het spoort de belasting in het bindweefsel op en brengt het naar een laag waar de circulatie, het probleem uit het lichaam kan verwijderen. Een werkelijk verbluffende methode die een scala van ernstige problemen snel doet verdwijnen.

De Chinezen gebruiken het woord Qi om energie aan te duiden. Qi is de energie die alles opbouwt en in stand houdt. Maar volgens dat model is er ook een energie die beschadigt : Sha. Bijvoorbeeld externe invloeden zoals wind. Tocht van een open raam kan een stijve nek veroorzaken, waardoor onze spieren verstijven. Deze externe invloeden kunnen serieuze problemen veroorzaken in ons energetisch lichaam.

Guasha is een eenvoudige therapie die werkelijk wonderen kan verrichten waar andere therapieën vaak onvoldoende resultaat geven.

Na het schrapen wordt het bindweefsel onderzocht op de opgelopen blokkades. Het resultaat van het onderzoek is op de huid te zien als rode stippen of rode vlekken onder de huid.

BIJ WELKE KLACHTEN TE GEBRUIKEN?

Guasha werkt spectaculair bij:
*hoofdpijn
*nek-en schouderklachten
*rugklachten
*long-, maag- en darmklachten
*tenniselleboog
*lage rugpijn en lumbago
*kniepijn, heuppijn, ischias
*hoge bloeddruk
*constipatie
*artrose, reuma, jicht enz…..